We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Blog

Radionica Grubišno Polje 23.3.2022

Radionica je bila predviđena za studente i radničku mladež. U okviru radionice posjetila se tvrtka Bioel d.o.o. te OPG Cenger Dario. Njihova je priča izvrstan primjer kako na hrvatskom selu funkcionira kružna ekonomija.


Silažne kulture proizvode na 700 hektara, a u kooperaciji još toliko. Imaju 200 junadi u tovu, gnojovku i stajnjak koriste za proizvodnju električne energije iz obnovljenih izvora energije, što im uvelike olakšava poslovanje stalnim i sigurnim izvorom prihoda.


Bioplinsko postrojenje je ekološki najprihvatljiviji način zbrinjavanja raznih organskih sirovina, koriste nusproizvode životinjskog podrijetla 2 i 3 kategorije, biorazgradivi otpad i lignocelulozne biljke. Nastali digestat koji je nusproizvod procesa anaerobne fermentacije se skladišti u laguni te se izvozi na vlastite površine kao zamjena za mineralna gnojiva.

Drugi način upotrebe digestata tvrtke Bioel je sušenje te proizvodnja organskog peletiranog gnojiva (domaće ekološko gnojivo Ecodig) koje je sve traženije u domaćoj proizvodnji. Tunelska sušara na području tvrtke koristi toplinsku energiju iz bioelektrane.